"C´est trop dur pour toi"

Man blir verkligen trött här! Känns som om mina ögon ska åka igen när som.
Har inte ens hunnit tänka på om jag längtar hem eller inte, ensam är man ju aldrig!
Hela tiden är barnen överallt och ska visa allting.
"Mathilda, tu veux jouer du pingpong?"
"Mathilda, tu veux regarder un film?"
Vet inte hur det stavas, men det kommer frågor hela tiden.. hahah.
Pojken visade mig alla pistoler han har, och så kom han ut med större och större hela tiden.
Sen när han kom ut med sista sa han att den var alldeles för svår för mig (därav rubriken), haha.
Kul är det iaf! Idag har vi varit och badat i en pool, så jag har solat också. Det är varmt här, hoppas jag blivit lite brun.

Mammans kompis har varit här med sina barn också, så vi har varit ute och gått i staden. Men nej jag har inte lärt mig vägarna x) Är inte bra alls på det.
Även efter denna kvällens middag är jag proppmätt!
Först skinka, tomater och gurka
Sen pasta och typ någon sorts spenat, asgott faktistk!
sen äppelkaka, och det är ingen liten bit heller!
Sen efter det frukt, men det orkade jag inte ;) haha. sjukt :D

Något jag glömde skriva igår!
Jag har nu "hälsat på franska", ni vet pussa i luften vid kinderna. Kul, visste inte att man hälsar så på barn med, eller dom yngre. Men det verkar så! Gulligt ;)

Aaah, det är så mkt att berätta hela tiden för det är så mycket nytt. Men jag orkar nte skriva så mkt och jag tror inte att någon orkar läsa så mycket heller !
Btw, jag har hittat en ny vän som faktiskt gillar att mysa till skillnad från den jag har där hemma!
voila, han heter bisous




Enfin le premier jour en France!

Första dagen i Frankrike idag :) Vaknade upp i Stockholm och var så himla nervös! Ville typ nästan inte åka. Var nervös för flyget och allting, men det gick bra. Fast fick packa upp typ hela mitt handbagage, för dom ville att jag skulle lägga min laptop i en egen box när dom åkte igenom den där säkerhetskontrollen, och min dator låg såklart längst ner i väskan så blev lite stressigt när det var folk bakom mig. haha, men det gick bra :) Flyget kom fram en kvart för tidigt, inte dåligt! På flygplatsen möttes man av fransk musik, mysigt. Jag hittade min väska också tillslut. Fast stod vid fel rullband ett tag då det hade blivit lite fel. Men jag måste se väldigt svensk ut, för en man kom fram till mig olch pratade svenska direkt, sen gick han fram till ett par andra och sa samma sak på franska. Kul! eller inte.. hahha, jag är så smart med som svarar med "merci beaucoup", som om jag inte kan säga det på svenska tillbaka då. hah. Iallafall familjen mötte upp mig, och det verkar vara en jättehärlig familj!
Barnen var så söta och blev verkligen överglada över presenterna och jag fick massa kramar:D så söta! Dom hjälpte mig att packa upp också o allting :) Dom är så "artiga" också, frågar alltid innan dom kollarpå någonting som är mitt, och frågar om dom får hjälpa mig packa upp och frågar om jag vill att dom öppnar fönstret:D haha. Dom har också lärt mig massa nya ord på franska.
Vi åt lunch,
och det är verkligen förätt, huvudrätt och efterrätt här!
Först åt vi lite gurka och tomater och bröd till, sen bliev det couscous och kyckling, och till sist chokladkaka med glass och kaffe. Ja, jag blev väldigt mätt!
Sen vid åtta var det middag igen. Det blev kyckling och ris, och efter maten åt vi OST! Tycker det är så kul, känns verkligen franskt :D Den ena osten smakade fruktansvärt (a) , men den andra var god! Sen efter det frukt, sen chokladkaka igen! haha,. jag lär inte gå hungrig här.
Vi var i saint germain och kollade barnens skola och min, ska också gå i skola i saint germain! :)
Så mycket att berätta men måste sluta nånstans, så jag slutar här och nu :)
Nu ska jag sova, för jag är sååååå trött!
Sleep well! I will :)

Mitt badrum

Mitt sovrum


Pojken var väldigt noga med hur han ställde upp allt mitt smink i skåpet, sen visade han hur han hade sorterat!

Så himla söt, behövde inte göra någonting ;)

 


Sista timmarna i Sverige på ett tag

Imorgon åker jag, klockan halv 11. Jag är så himla nervös så det är sjukt. Jag har varit hur lugn som helst hela veckan, men nu är det helt sjukt. Jag har gråtit första gången idag med när jag skulle säga hejdå till en del. TVÅ gånger tillochmed, jag som trodde jag skulle klara det utan att lipa, hahha. Men det gick INTE. Nu sitter jag i Stockholm hos syster, för att ha närmare till arlanda imorgon ;) Så sjukt blandade känslor just nu, en del vill bara hem till min säng och mitt rum och mamma och alla kompisar, en annan del vill bara vara i paris nu och ha kommit in i allting. Så jobbigt, haha. Fast jag vet ju att jag vill åka till Paris, det har jag ju velat så länge. Så det är nog bara lite dagen-före-ångest! Det fixar sig.
Ska försöka fixa internet så fort som möjligt imorgon, så uppdaterar jag hur det gått!
Nu ska jag FÖRSÖKA!? sova, så tiden går lite fortare, hatar att vara nervös. Det är verkligen den värsta känslan.
Tror jag.
Iallafall, godnatt & hörs :)

2 dagar kvar, shit!

Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag ska åka. Ibland kan jag bara glömma bort det sen när det kommer tillbaka så blir det liksom, shit vad håller jag på med? Fast jag vill ju åka, så måste nog bara vänja mig. Frågan är bara hur jag ska hinna med allt innan jag åker. Idag har jag haft en heldag med mammsen på stranden på öland. Mysigt! Första gången jag badade i havet denna sommaren också. Detta beror inte på att jag inte gillar att bada, utan för att jag lyckats jobba varenda dag det varit fint ungefär.. Ikväll så blir det lite hejdå/jobb fest var det tänkt! Måste ju säga hejdå till matilda (frasse) som ska flytta till Norge. Måste ju iofs säga hejdå till alla eftersom att jag drar men ändå :) Iallafall, jag är laddad för festligheter, nu kör vi ! :D
Men först hoppa in i duschen och göra mig iordning och lite! Ha att fint !



En vecka kvar + sista jobbdagen !

Idag har varit en bra dag! Först har det varit jättefint väder, så jag har legat i solen hela dagen. Sedan har jag jobbat mitt sista pass på donken i lilla nybro. Det känns FRUKTANSVÄRT bra att komma därifrån måste jag säga. Jag kommer sakna mina jobbarkompisar nått otroligt, kommer troligtvis aldrig trivas så bra med mina kollegor någon annanstans, så det är inte för det. Men själva stället, ska bli SÅ skönt att komma ifrån, är verkligen superglad! Och jag ska dessutom till Frankrike, det känns så himla bra och rätt just nu! Så hejdå donken, hej paris!

Lägger upp lite bilder jag tog på min kära kisse ute i solen idag!


Slutligen: Hejdå klibbig hud efter jobbpass (som man faktikst får, och inte liksom svettig utan KLIBBIG vilket är värre)

Hejdå korta naglar

Hejdå inte kunna ha nagellack

Hejdå Happy meal

Hejdå gäster som inte kan bestämma sig

Hejdå servicetider

Sist men inte minst - Hejdå löklukt som sitter kvar fem dagar efter hur mycket man än duschar!?

Kommer inte sakna, au revoir

Det här är bra :)

 


10 dagar kvar !

Nu är det inte långt kvar, ska bara jobba fyra dagar till. Sen är det bara packning och förberedelser som gäller !
Och måste såklart hinna säga hejdå till alla innan jag åker, kommer bli väldigt jobbigt känner jag. Men jag kommer ju faktiskt hem igen, bara att det är ett tag ;) Har iallafall gjort stort framsteg vad gäller packningen, eller allt går ju inte ner men jag vet iallafall vad jag VILL ha med mig nu. Problemet är att när man känner att man är klar så brukar jag alltid ta en extra runda och kolla igenom om det är något jag glömt och sen helt plötsligt så går det inte att stänga resväskan längre? Lite frustrerande, vet inte hur det ska gå! Men väskan är iallafall inte tom längre, och det är ju alltid något. Har fixat min reseförsäkring med, valde sts. Det verkade enklast :)
Nu vill jag bara vara i Frankrike! Vill att allt packande och alla hejdå ska vara färdiga nu :P Men det är väl sånt man måste ta om man ska åka iväg antar jag.. hahah. :)
Nu blire jobb !


Packning nr.1

Första packningen


Packning nr.2


Au pair

Nu är det bara tjugo dagar kvar till jag är i Frankrike ! Hur häftigt är inte det?
Shit, det känns fortfarande overkligt men så himla kul också. Jag måste verkligen börja packa snart, men funderar fortfarande på vad jag ska ha med mig. Hur ska jag få rum med allting i en resväska? :o får ha fullproppat handbagage och MASSA kläder och smycken på mig, haha.
Idag har jag varit i Kalmar och träffat en annan blivande au pair som ska till frankrike också:) Mycket trevligt! Känns skönt att man känner någon lite innan man åker dit, så är man inte helt ensam. Vi var och letade leksaker till barnen, svårt vad man ska köpa ju. Men vi hittade iallafall lite som man skulle kunna köpa, så lite idéer fick man. Vi var i leksaksaffären så länge att dom stängde innan vi var ute, märkte sen att det började bli lite mörkt och tomt i affären. hahah, men ut kom vi iallafall!
Efter det har jag umgåtts lite med lundan! Gud vad jag kommer sakna henne när jag är iväg, det får blir skypedejter där!
Nähä, nu ska jag försöka ta tag i packandet lite, känns som om jag ligger så efter med allting. Så ska ta tag i det här nu! ;) haha
Au revoir!

Slänger in en bild jag hittade på lundan och mig, det var tider det ;)



I huvudstaden

Nu har jag gjort som alla andra och skaffat en blogg! Tyckte att det var ett bra tillfälle då jag ska åka till Frankrike om mindre än en månad nu! Herregud, vad fort det går. Tänkte blogga när jag är där nere mest för skojjs skull och så  attni där hemma får se vad jag gör. För det vill ni säkert veta ;)
Just nu befinner jag mig dock i Stockholm, träffar Emelie. Hon har nämligen flyttat upp hit och jag måste ju träffa henne innan jag åker, så nu har jag några dagar med henne. Kul! Idag har jag mest varit på stan och shoppat, har skoskav som aldrig förr, köpte därför ett par andra skor på rean. Men då fick jag ännu mer skoskav, så vet inte hur det ska gå imorgon. Men det fixar sig nog på något sätt :)
Imorgon när Emelie har slutat jobbat ska vi ut och äta, för att sedan festa till det lite. Hoppas på en kul kväll, och det tror jag att det blir också.
Men iallafall, tillbaka till frankrike! Jag ska bo 30 min väst om Paris i en mindre stad. Ska jobba som au pair och ta hand om två barn, en pojk och en flicka. Just nu är den stora frågan vilken skola jag ska gå på? Jättesvårt att veta när man sitter här hemma i sverige ju. Funderar på om det är bäst att gå på en skola som ligger cirka 5 min ifrån bara, eller om man ska köra på en skola inne i Paris iallafall. Jag vill ju vara så mycket som möjligt i paris och det skulle vara skönt att bara kunna stanna kvar i staden efter skolan. Men o andra sidan så r det rätt skönt att kunna åka till och från skolan på kort tid. Vilket dilemma! Jag får fundera mer på saken helt enkelt.
Men nu ska jag lägga mig och sova, trött som bara den. Var faktiskt uppe tidigt idag på morgonen ;)
À bientôt!

RSS 2.0