Saint Germain all day long :)

Idag vaknade jag och åkte med barnen till skolan, sen gick jag till min skola. Idag var det lite smådrygt, repeterade en massa verb bara. Men det känns faktiskt som om franskan går framåt nu, på riktigt.
Efter skolan så gick jag och tog en kaffe med en del tjejer från skolan. Det finns verkligen såååå många au pairer här. Men iallafall, trevligt var det, och varmt. Att jag aldrig lär mig att det inte går att ha jeans på sig här nu. Höll på att svettas ihjäl typ. Imorgon blir det shorts ! helt klart ;)
Efter kaffet åkte de flesta hem, men jag stannade kvar med Lauren, en au pair från kanada som bor i samma stad som mig. Man hittar bara fler och fler hela tiden. Vi gick runt och kollade lite affärer i saint germain. Hittde ett gulligt block till skolan, så nu ska jag börja plugga på allvar ;) Efter ett tag så åkte Lauren hem, men då kom en annan au pair, Beata, tillbaka. Så då gick vi runt och kollade lite till. Jag har nog underskattat Saint Germain, finns faktiskt mycket att göra där !
Snart blev klockan fyra så då hämtade jag upp flickan i skolan. Har faktiskt haft en jättebra dag med barnen. Har pratat franska nästan hela tiden, stolt!
Eller aa, nu är det typ så att jag pratar franska och flickan pratar engelska, så det har blivit lite tvärtom ;) men då får ju båda öva, så det är väl bra antar jag. Flickan gjorde en jättefin tvål till mig (som luktar som min parfym), hon är så söt :)
Efter jobbet har jag varit ute i L'etang la ville men två andra aupairer, vi tänkte gå och ta en drink för vi hade sett att det fanns typ en liten bar här, men den stängde vid åtta visade det sig.. Så vi har bara suttit i parken och pratat lite. Såg typ fyra flygplan på en timme, man får lite lust att flyga då (a) Typ flyga hem till sverige och hälsa på hade inte varit fel. haha. Samtidigt känner jag att jag verkligen har börjat trivas här, men hem vill man ju alltid en runda iallafall, eller jag vet inte x) haha

Förresten, Fick lite frågor för ett tag sen, har dock glömt svara på dom. Men gör det nu (a)
Hur hittade du din familj, privat eller genom bolag (något du kan rekomendera)?
Jag åker med sts, så jag skickade in en ansökan och så hjälpte dom mig att hitta en familj. Det var enkelt och bra. Vet dock många som åker privat också, det är lite billigare. Men det är kanske inte lika tryggt som det är att åka med en organisation. Jag är nöjd med sts!

Jobbar du hos en fransk eller svensk familj? Om en fransk, hur funkar de med språket elr kan du franska sen innan? :)

Jag jobbar hos en fransk familj, men föräldrarna pratar flytande engelska och barnen kan också hyffsat bra engelska. Jag har läst franska innan men har ändå lite svårt för språket. I början pratade vi mest engelska, men när man väl försöker prata på franska så går det rätt bra. Vet dock en del som har åkt hit som inte har läst franska alls. Det finns vissa svensk/franska familjer som vill ha svenska au pairer för att barnen ska träna sin svenska. Sen finns det många familjer som vill att au pairen pratar engelska med barnen istället för franska. Så det går nog att åka ändå även om du inte har läst så mycket franska. Det är olika från familj till familj. Om du åker med sts måste du dock ha grundkunskaper i franska om jag har förstått det rätt :)

Bilder:

 


Älskade onsdag

Idag är det bonde söker fru igen, det vi alla väntar på ;) och nu snart, hoppas jag att jag kan kolla på det!
Idag sov jag till typ elva, vaknade av städerskan. Men det var väl tur det annars hade jag nog sovit ända tills barnen kom hem. Lagade mat till barnen, vilket var hemskt. Lyckades inte med någonting, fick slänga två omeletter för dom fastnade i stekpannan. Aldrig gjort innan, vet inte vad det var för fel idag. Sen skulle jag göra couscous, som blev alldeles för vattnig men kunde inte slänga den med för barnen väntade typ. Men iallafall, killen gillade det inte (inte lustigt) så det var lite pinsamt. haha. Hoppas det går bättre imorgon!
När jag blev ledig så åkte jag in till paris för att möta upp Lina. Vi gick till svenska affären, som var en stor besvikelse. Jätteliten och godiset var hårt och tidningarna gamla :/ Och massa lådor på golvet typ.. så kommer nog inte dit så jätteofta, möjligtvis för att köpa gott & blandat eller något. Dom hade gravad lax också! Köpte bara lite lösgodis, jättedyrt och små påsar. Men svenskt godis är ju alltid svenskt godis ;) och ville ha till bonde också!
Sen gick vi till mcd, första gången på aslänge för mig som brukade vara där typ varje dag förut. haha.
Väl där så blev jag typ utskälld (antagligen för att dom inte gillar engelska) vet inte.
Men iallafall jag sa att jag ville ha en meny, sen hörde hon att jag ville ha två. Sen när jag sa att jag bara skulle ha en så började hon. "varför sa du 2? varför sa du att du ville ha 2? varför hörde jag att du sa 2?" menar shit, jag vet inte vrf hon hör saker.. iallafall, kändes lite wierd. Ingen chans att svara ens, haha. Men iallafall jag fick min meny sen, men mcdonals i frankrike är verkligen inte att rekomendera, varit där tre gånger.
Första gången fick jag vänta en halvtimme, andra gången gick det inte att beställa en cheese och tredje gången utskälld. var nog sista gången, haha. (nej, jag är inte mcdonalds nörd)
Efter det så gick vi lite på hm, sen åkte jag hem.
Har ätit middag med familjen, och jag börjar verkligen märka att jag förstår en del franska nu.
Plus att jag idg har skrivit mina första sms på franska ;) haha.
Nu blir det bonde , sen sova för ska upp till skolan imorgon :)
Au revoir!

Mardi

Andra skoldagen idag. Har verkligen fått en jättebra lärare, förstår typ 95 % av allt hon säger. Vilket är mycket för mig när det gäller franska!
Har redan fått läxor, känns lustigt att plugga igen x) haha
Efter skolan så drog jag in till paris, där det var picknick dejt med en del flickor i jardin du luxembourg. Första gången jag var i den parken, väldigt fint. Fast det är det ju i de flesta parkerna här ;)
Iallafall åt en panini, tror det stavas så? har aldrig ätit det innan (tror jag inte). Gott var det iallafall! Måste jag göra om :) Efter picknicken åkte jag och hämtade upp flickan i skolan, hon slutade tidigare idag eftersom alla lärarna har haft någon typ av strejk. Så en del barn gick inte till skolan alls idag verkar det som.
Är tydligen mycket strejker här, min lärare berättade det.
OFTA strejkar RER:en sa hon. Vilket är väldigt illa för min del, eftersom jag tar den in till paris typ varje dag.
Kommer verkligen suga när det blir strejk där, usch..
Men iallafall, än har jag inte haft det problemet ;)
Maintenant: BILDER

 




Ännu en helg försvunnen

Känner att jag har varit lite dålig på att uppdatera i helgen, men har varit full rulle hela tiden.
Så har typ inte hunnit. Dessutom har jag lyckats glömma kameran en gång, andra gången hade jag kameran med men glömt sätta i batteriet. Och igår hade jag allt med mig men då hade jag tydligen för kul, för glömde helt att ta bort bilder typ. haha
I fredags så sov jag typ hela dagen, behövde nog det för sen mådde jag mkt bättre. Jobbade på kvällen och sen blev det utgång med amanda och hanna. Det var helt okej faktistk ! jag hade kul, som vanligt. Dock inga bilder från den kvällen eftersom jag glömde kameran. Eftersom att det blev utgång till tidig morgon så sov jag bort det mesta av lördagen också. Vilket var synd, eftersom det var superfint väder verkligen ! Men hann iallafall med att dra till maison lafitte där det blev fika och mys i en park. Träffade amanda och sen två andra aupairer, sara och josefine. Mkt trevligt! måste göras om :)
Efter det så blev det utgång även lördag efter lite tvekande. amanda jobbade så hade tyvärr inte min partypingla med, haha.
Men iallafall, drog till isabel där också emy var. så blev det lite festande i hennes studio och sen vidare till grands boulevards, älskar den gatan! Bästa stället, helt klart ;)
Blev o'sullivan igen, tror det är mitt favoritställe nu. haha.
Iallafall, hade MYCKET kul. Jag blir bara mer kär i paris för varje helg som går! Helt sjukt, kommer säkert inte vilja åka hem sen (a) hah, joo kanske !
Efter den kvällen så sov jag hos isabel i paris, skönt att slippa åka tåg en halvtimme på morgonen! Kom hem runt åtta, vet inte vad vi gjorde till dess? men tiden går så sjukt fort här. Sen sov vi igeeen. haha, sen drog jag till champs elysees för att träffa amanda. För lite skitsnack och baugetter, som vanligt! haha
Nu är jag hemma, har spelat spel och lekt med flickan lite. Har även fått vara med om en balettuppvisning! ;)
Ska sova tidigt idag tror jag, mina fötter är typ döda efter helgen!
Imorgon börjar min skola, längtar faktiskt lite (a)
fast är typ nervös, haha. vet intevrf x)
Men iallafall, dusch och sova nu!
À demain! :)

Mys i Maison Lafitte

Jag, sara och josefine


O'sullivan

(nej, har ingen bättre bild eftersom kameran inte kom fram så ofta)


La clef

Inatt tror jag att jag hade feber, mådde så jäkla dåligt iallafall.
Har gjort hela dagen idag också egentligen, ända till kanske 7 eller nått nu på kvällen.
Nu är det lite bättre iallafall.
Iallafall, har skrivit in mig på skolan nu och betalat, så nu är jag pank! Ett tag framöver iaf, det är inte billigt alltså :P
Ska börja skolan på måndag. Det var så lustigt för först så hade dom ingen plats den tiden som jag ville gå på, men sen så frågade jag min värdmamma om det gick bra att jag tog en senare tid som dom på skolan ville. Men då ville min värdmamma prata med lärarna, och vips så fick jag ta vilken tid jag ville. Mycket lustigt ;) hahah.
Efter skolan som tog typ 3 timmar.. drygt. så gick jag och ett par tjejer runt i saint germain en laye. Vi åt lite crepes och så. Sen har jag jobbat, och nu ligger jag äntligen i min säng. sköönt, längtat hela dagen typ bara för att jag varit så himla trött ! Imorgon ska jag sova länge, kanske hela dagen om jag inte är bättre (a)

Utsikten från en park i Saint Germain :)



.

Vad jobbigt det är att man måste ha rubriker hela tiden? Det som är värst att komma på ju, hahha.
Nu är jag LEEEEDIG, så skönt! Så tänkte vila min hals nu, vet inte hur många koppar te jag har druckit dom tre senaste dagarna.
Iallafall idag sov jag lääääänge, för hade sovmorgon igen. Sen körde jag bil och hämtade barnen i saint germain. Bilen och barnen är HELA. voila, inte dåligt ;) Alltså det är helt sjukt, alla typ parkerar i en rondell? Det är en rondell nära skolan, och alla ställer bilarna längs sidorna i rondellen, och det är typ två rader brett med bilar som bara står och väntar, och en bil stod typ och väntade så halva bilen var i vägen för en utav infarterna till rondellen om ni fattar. svårt att förklara. Men iaf, det lustiga är att typ ingen tutar eller någonting. Körde förbi poliser med men ingen sa något. Är det verkligen lagligt här? fattar inte. I sverige skulle det väl aldrig gå. Men dom kanske är vana vid kaos i trafiken här, och alla kör så jäkla nära och parkerar så sjukt nära.
Iallafall en typ trefilig rondell blev enfilig, för att alla parkerade i den !? hahha.
Tänkte ta kort men min mobilkamera är lite efter. Men ska ta med kameran nästa gång.
Men nu har jag testat nått nytt, parkerat i en rondell, haha.
Ett under att bilen är hel, btw nu är det så sjukt mkt lättare att köra automatbil ju, kmr inte kunna köra bilen hemma sen känns det som. hahahha. Usch, måste nog köra varje dag sen i jul så jag inte glömmer bort hur man kör (a)
Nu ska jag plugga lite, för imorgon är det franska testet på la clef, kommer nog hamna i den lägsta gruppen iaf, men lite kan man ju plugga (a)
Ikväll blir det eventuellt ett glas vin någonstans inne i paris, men får se det senare :)
PS. mamman sa att jag pratade bra franska idag, hahah. sa typ en mening men iallafall x) det värmer !
Au revoir!

Montmartre

Idag åkte jag in till paris igen, träffade där amanda och amina. Gick runt lite och letade böcker till deras skola. Jag har inte fått reda på vilka böcker jag ska ha än tyvärr :/ Men ska ju göra franska testet på torsdag, längtar nästan (a) haha.
Sen iallafall, så åkte vi till montmartre, weeeeeeeeeeeeey! dit jag har velat hela tiden egentligen, vet inte vrf det har dröjt tre veckor att pallra sig dit? haha. Men nu är det iallafall gjort. Så himla mysigt, gick runt bakom sacre coeur bland alla konstnärer. Någon gång innan jag åker hem så ska jag nog låta någon måla av mig. Bara för att, haha. Måste ju ha nått minne !
Iallafall det kryllar verkligen av duvor överallt, och idag så var det en som flög in i mitt ansikte. Eller alltså den flög förbi så fick jag en "wingslap" hahha, inte varje dag man får det ! Men nu hände det iallafall. Ska hoppa in i duschen nu tror jag, och tvätta av alla duvbakterier ;)
Imorgon ska jag hämta barnen från skolan med bilen för första gången, så jag är liiiiite nervös . Men det går nog bra det också hoppas jag (a) Sen är jag ju ledig från två, så jag hoppas att någon mer är det så jag kan hitta på nått kul. Så drygt att inte ha något att göra.
Btw, jobbkvällen har gått mycket bättre idag. Så det kanske hjälper att prata om problemen iallafall. Om det nu håller i sig, ska väl inte bli glad för fort x) haha.
Nu dusch, sen film, sen sova



À demain! :)

Sjuuuuk

Idag har min hals bara blivit värre, jag hostar hela tiden typ :/
Hoppas det blir bättre imorgon! Iallafall så åkte jag in till paris idag igen för att träffa amanda. Köpte strumpbyxor och ett linne på hm, älskar den affären ;) Satt lite i parc monceau också (tror det stavas så) vi kommer typ bli stammisar där (a) haha.
Sen efter det blev det jobb, har dock lite problem med pojken. Men pratade med honom idag och försökte förstå vad problemet är. Men gick inte så bra..vi får väl se om det blir bättre!
Ska sova nu och se om förkylningen går över, imorgon blir det ut på upptäckt igen med några pinglor, får se vad det blir ;) Kanske montmartre, som är min favorit plats i paris :)
Godnatt ! :)

Tur jag har min lilla mysvän iallafall :)


Loppis i Maison Lafitte

Idag åkte jag rätt tidigt på morgonen (tycker jag iallafall) till Maison Lafitte för att träffa Amanda och Lina, det var nämligen "loppis" där idag. Sjuuuuukt mycket folk ! Värre än paris typ, hahah. Vi köpte inget, men det fanns många fina saker. Det var så kallt bara, hade på mig shorts för det var sol och klarblå himmel ute när jag vaknade. Trodde det var varmt, men näpp, det var det inte! Tror jag håller på att bli sjuk nu med, har ont i halsen och ont i huvudet :/ Jobbigt värre, men får väl försöka vila lite och hoppas på att det blir bättre.
Iaf efter maison lafitte så drog vi inte till paris (ovanligt) men jag ÄLSKAR verkligen den staden x) Vi gick till svenska kyrkan där det typ är fika och träffar varje söndag, det var trevligt. Drack lite te och träffade en del aupairer :) Sen gick vi vidare några stycken till champs elysées för att kolla i lite affärer. HM tillexempel, fortfarande favoriten ;) haha. Men iallafall, det är typ dött i hela paris utom på champs elysees på söndagar, för allt annat är stängt :P Men det var inte så dåligt där iallafalll. Köpte inget, men ska nog åka och shoppa imorgon tror jag, MÅSTE köpa strumpbyxor. Man kan tydligen inte gå med bara ben här på nätterna, eller så¨kan man det men min värdmamma tyckte inte det. Så det är väl lika bra att ha strumpbyxor tänkte jag, säkrare så . Så det blir nummer ett på inköpslistan imorgon :)
Senare när jag kom hem tog jag en runda med bilen, mamman ville att jag skulle ut och köra lite för ska hämta barnen på onsdag.
Det gick bra iallafall, pojken var dock ute och "inspekterade" bilen efter.. han gillar mig verkligen inte! haha. menmen.
Det regnar väldigt mycket här nu förreseten! FÖR mycket, igår skulle vi dragit ut igen, men det typ öste ner.. och nu regnar det igen, så sitter i sängen nu med te, myyys! Hoppas att halsen går över också..
Tyvärr så dog min kamera idag, batteriet. Så tog inga bilder men har snott en från amanda (a) haha.
Voila !

Champs élysées
Lina, Lina, jag och Moa


Vendredi

Nu är det ju lördag jag vet, men jag uppdaterar om igår :P
Först fick jag sovmorgon så sov rätt länge, sen drog jag till notre dame, med amanda.
Fyndade 3 sjalar för 100 kr, på ett turistställe ;) inte dåligt! det var tillochmed fina sjalar.
Funderar skarpt på att köpa en basker, bara för att jag är i paris :D haha.
Vi gick runt lite överallt iallafall, mysigt. Såg en man som målade på gatan som jag är säker på att jag såg när jag var här med skolan för 1 och 1 halvt år sen eller vad det blir. Är säker på att det är samma !
Sen åkte jag och hämtade flickan, så fick jag typ ledigt på kvällen med, för barnens gamla aupair kom och ville ha hand om dom. Hon var jättetrevlig, men sen så drog jag ut iallafall. Drog först till Isabel, en annan aupair som bor i paris. Förfestade lite där med en massa svenskar, skönt att bara snacka svenska ;) haha. Sen drog vi iallafall till typ cafe oz? tror jag det heter, hade kul heeeeela kvällen den här gången också. Undra när man tröttnar på den här staden :o haha. Idag vet jag inte vad det blir, men kan eventuellt bli paris i kväll/natt också ifall jag orkar ;)


Kort uppdatering!

Idag glömde jag kameran så blir inga bilder tyvärr !
Flickan fyllde år, så hon fick en solfjäder som hade en speciell lukt, hon blev jätteglad och hade med den till skolan och allting ;) så söt. Sen åkte jag till paris med amanda, (som vanligt) haha. satte oss och pluggade igen i en park, VARMT som bara den. Men känns bra att ha kommit igång lite med pluggandet iallafall, sen åkte jag och hämtade flickan i skolan, har sen lagat lite mat och lekt kurragömma, faktiskt mycket underhållande :) Blev en bra födelsedag för flickan, tror hon ska ha någon slags "fest" i helgen också ;) haha, så då blire väl liv i huset. Imorgon så kommer den förra au pairen hit, så då får jag träffa henne. Kul !:) Får sovmorgon imorgon också, sen på kvällen vankas det partajj. Helgen är här igen :D weeeey.
Hann inte skriva så mycket idag för har suttit på skype heeeela kvällen typ, och nu så planeras det till imorgon. hahha. Så au revoir, blir nog längre uppdatering imorgon ;)

guerre !

Idag har jag haft en lugn morgon , kollade på pretty little liars och satt ute i solen och pluggade lite. Har nämligen varit fint väder idag :) Häääärligt !
Städerskan var här idag med, gillar det verkligen inte x) hahha. menmen.
Sen till lunch lagade jag omelett, barnen blev jätteglada när dom kom hem och skrek : ouiiiii, crepes!
Fick tyvärr göra dom besvikna med att det bara var omelett, men dom åt iallafall. Så det var nog inte så illa det heller ;)
Sen var jag ledig, och då åkte jag till Notre dame för att möta upp en annan svensk aupair, Moa. Det var trevligt, vi gick och åt CREPES, matcrepes och drack lite kaffe / te :) Gott!
Vi var verkligen på ett jättemysigt ställe, så dit ska jag nog gå fler gånger och fika, bakom centre pompidou typ :)
Sen gick vi i lite mysiga affärer, köpte en present till flickan som fyller år imorgon :)
Ska nog tillbaka dit imorgon kanske, och shoppa lite. Så mysigt område !
Ikväll har det varit krig typ. Pojken hittade inte sitt tågkort så blev lite panik. Men nu är allt lugnt och fint igen :)
Nu: pretty little liars (ja, jag är beroende) Sen: soooova
Puss&Godnatt!


Moa och våra crepes :)


2 veckor!

Idag har jag varit här i två veckor exakt!
och det känns faktiskt som om man börjar få kläm på allting lite nu, sköööönt. Vill bara att skolan ska börja med så det kanske blir lite bättre med franskan, hoppas det.
Men idag har jag varit med amanda i paris i en park och pluggat. Så jag har faktiskt börjat plugga på riktigt nu, fast på egen hand. Men det räknas väl det också :)
Det var mysigt iallafall, skönt att man kan sitta ute utan att frysa!
Efter det åkte jag till skolan för att hämta upp flickan, idag var det en betydligt bättre dag,
med lite gladare barn och sådär, häääärligt ! :)
Imorgon jobbar jag typ bara två timmar, så ska nog försöka springa lite för första gången på jättelänge, önska mig lycka till! :D
Nu blire lite pretty little liars, sen sovdags :)
Good Night :)


Vi blev lite halvt barnvakt också när en mamma kom och bara lämnade sitt barn? haha

Btw, dagens tema i parken: les gens roses


..

Idag började dagen helt okej :) åkte till paris med amanda, och skrev in henne på hennes skola och lite sådär!
Sen så skulle jag ju jobba, och idag så blev jag bara så trött. En tavla gick sönder och massa glas på golvet, och barnen springer runt och lägger saker överallt utan att plocka undan, och lyssnar inte heller.. Menmen, det är väl sånna dagar som kommer ibland. Hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt !

Svenska kyrkan

Idag har jag kört familjens bil första gången. Automatbil, så det var lite ovanligt.
Tvärnitade typ två gånger så pojken som inte hade bälte !? bara flög typ (a)
Inte meningen, men man måste tydligen trycka jättelite på bromsen för att bilen ska stanna, men tog ett tag innan jag fattade det. Sen var det väl lite annat, men jag tror jag kommer lära mig det. Pappan tyckte iallafall att jag var duktig (A) hahah. fyyyy, jag kommer vara nervös på onsdag när jag ska hämta barnen, det är sååååå små gator här och i en rondell är det typ som trefiligt fast ingen liksom följer filerna, elelr det är svårt att förklara men ändå, man kan typ köra hursom verkar det som.. Men jag lär väl vänja mig vid det med, är säkert bra. haha
Sen så åkte jag till svenska kyrkan, där det skulle vara korvgrillning och sådär. tyvärr så har det regnat hela dagen ungefär, så det blev varma mackor istället, det var iallafall mycket trevligt. Kändes som i sverige när ALLA pratade svenska. Kändes skönt att höra "vuxna" människor prata svenska med, och förklara allting på svenska , haha.
Det var faktiskt kul, fick muffins och kaffe också! Och det var inte så kyrkligt, hahha ;)
Trodde det skulle vara det, men var inte så farligt (a) haha.
Tråkigt att helgen är slut igen, den går alltid så hiiiiimla fort! Längtar redan till nästa (a)
Nu är det bestämt att min mamma och syster kommer och hälsar på i november! Längtar redan, kommer bli sååå kul :D
Nu ska jag nog försöka leta upp nån film eller bok tills jag somnar.
Om ingen kommer in på skype snart? haha
Iallafall, Godnatt ! :)


Äääälskar Paris på natten!

Igår var typ den roligaste natten på länge tror jag.
Det började inte alls bra, jag och amanda skulle åka och träffa några tjejer som vi aldrig träffade. Sen blev vi stoppade av äckliga vakter i tunnelbanan. Gillar inte franska vakter, usch. Sen var vi jättenära på att åka hem, för vi hittade inte vart vi skulle och vi var inte alls taggade längre, och mina karta var typ i hundra delar. hahaha. MEN vi hann inte åka hem, för vi hittade inte rätt tåg. Men det var bara tur, för sen blev det kul. Drog vidare till en klubb och dansade hela natten typ (y) Allvarligt, har inte varit i en underbarare stad ! hahah,
Men iallafall, vi väntade på tåget hem som gick sex på morgonen, men sen kom amanda på att hon hade glömt sin nyckel x)så då väntade vi lite till, haha. Sen när jag väl skulle hem så gick inte mitt tåg som det skulle ! Så jag var väl hemma halv nio ungefär, sen skulle jag iväg till poolen med min familj för att sola och bada. Har varit skitvarmt idag !
Så nu iallafall så är jag hyffsat trött :P hahah, men vill ändå hitta på något ikväll, får se vad det blir. eller kanske bara ligga hemma o kolla film och äta godis (a) haha.
Imorgon ska jag iallafall få köra bilen, är nervös faktiskt, usch . Kommer backa in i buskarna eller något, känner verkligen det på mig..

Nu ska jag nog ta och sova en snabbis, och se om jag får några besked om ikväll, skulle eventuellt in till paris med martina och hanna.
Men är lite trött som sagt.
Btw, hade riktig hemlängtan första gången idag med ! Alltså sjuuuuk hemlängtan så jag bara ville hem direkt. Tror det var för att jag var trött och inte sovit riktigt också kanske. Nu är det iallafall bättre igen :)

Okej, det var det ! :)

FESTBÅT, skulle vara något !

 

Slutligen crepes bland uteliggare och möss/råttor, och sjungande /beatboxande snubbar !

C'est la vie!


VENDREDI!

Idag har jag sovit, läääänge!
Sen har jag tvättat på FRANSKA, det vill säga att jag har tvättat med en fransk tvättmaskin. ( ja, jag tog med mig min ordbok)
Jag har även fyllt på min mobil på FRANSKA, och det vill säga att jag gick och köpte sån där påfyllnadskod av en fransk människa och vi pratade BARA franska ;) hhaha . inte dåligt.
Men vilken skillnad om man pratar engelska eller franska för en del människor.
Först när jag skulle fylla på så frågade jag på franska om hon pratade engelska, hon bara "non" sen var hon påväg att gå igen och kollade inte ens på mig. hahah. sen började jag prata franska och då vips så blev hon JÄTTEtrevlig, hahah. Hon förklarade tillochmed hur jag skulle göra ! Men iallafall jag är väldigt stolt över mig själv trodde aldrig jag skulle klara av det på franska, hahah. Men nu gjorde jag det, kändes ungefär som när jag tog körkortet (a) hahah.
Sen hade jag lite tid innan flickan slutade skolan så satte mig i en park och läste lite.
Sen hämtade jag flickan från skolan, nu så är det rätt lugnt, väntar mest på att tiden ska gå så jag kan laga mat (pizza). Sen ikväll så blire paaaarty för hela slanten, är SÅ taggad :) hhaha.

Min bästa vän!


Parken jag väntade i


Snaaaart helg!

Idag har det inte hänt allt för mycket. Jag åkte och lämnade flickan i skolan på morgonen i saint germain, sen stannade jag kvar där för jag skulle på cafe bienvenue efteråt. Det var faktiskt jättetrevligt, var massa au pairer från olika delar av världen som bor i ungefär samma område nu :)
Så fick vi lite fika till också, mycket trevligt :)

Efter det har jag varit hemma med barnen. Flickan har kommit på en lek, som är bra för mig.
Hon plockar ihop typ 20 saker i hemmet sen kommer hon till mig. Sen visar hon upp allting och så ska jag säga vad det heter på franska, haha.
Sen blev det mat, pasta, fisk och spenat blev det idag. Tänka sig, jag har börjat älska spenat, pasta och salt tillsammans! Så himla gott :D
Efter det blev det datten med båda barnen, i säkert en timme. MINST.
Så inatt kommer jag sova gott, jag har också sovmorgon imorgon, sköööönt :)
Sen imorgon blir det en "all night long" natt igen tror jag, lutar åt det ! och det ser vi fram emot, äääääälskar paris :) Både på dagen och natten!
Nu ska jag sova, goooooodnatt :)

glömde kameran idag, så slänger ut lite bilder på l'etang la ville istället, så vet ni hur det ser ut där jag bor :)



Snabb uppdatering

Hade middag med familjen, dom firade mig med tårta , fast var mer som äppelkaka. Men dom hade satt i ljus och så sjöng dom. Flickan var väldigt noga med att jag skulle önska mig något innan jag blåste ut ljusen också :)
Mamman har börjat prata franska med mig också, det måste ju betyda nånting ;) haha

Sen drog jag till saint germain med Martina och en annan ny svensk aupair, Hanna.
Fick en bok av Martina, så snällt ! På franska, så den ska jag läsa så kanske jag blir bättre :)
Tur jag har min kära ordbok!
Vi satte oss och tog en drink, så jag har haft en bra födelsedag! Är nöjd :)
Nu måste jag dock sova för ska lämna flickan i skolan imorgon,
imorgon är det också cafe bienvenue i saint germain, för aupairer! Det blir nog kul,
men nu, SOVA ! är trött :)
Bisous!

Hanna et Martina


Lyxade till det med en Cosmopolitan

Mon anniversaire :)

Idag fyller jag 20! Kan ju tyvärr inte fira det med att gå till systemet..
menmen, jag får väl gå in i en vanlig affär här istället och låtsat att det är systembolaget? :)
Idag fick jag sovmorgon, härligt! Och familjen kom ihåg att jag fyllde år, familjen i frankrike alltså.
Inte dåligt, trodde dom skulle glömma, hahha. Fick en bok där det står om allting som är gratis i frankrike och så, så får kolla där i när jag vill hitta på något. Har även fått några vykort från Sverige, tacktack! :D

Men iallafall, inte gjort så mycket idag, lagat mat till barnen!
Första gången jag har kokat över couscous, visste inte att det gick, hahha. Jag och matlagning går verkligen inte ihop, men barnen åt iallafall :)

Har varit ensam i huset annars med städerskan hela förmiddagen, då barnen går i skolan till ett och mamman jobbar lika länge typ. Skulle aldrig klara av att ha en städerska hela dagen i mitt hus sen när jag får eget, haha. Tycker det känns så konstigt att ha någon i huset som man inte känner typ, men ja det blir ju rent iaf :P

Nu så är jag ledig ! Lite tråkigt, för ingen annan är ledig, för dom flesta barnen är lediga hela dagarna medan föräldrarna jobbar så då jobbar alla andra au pairer heldag idag typ :P Men jag behöver ju inte det eftersom mamman också är ledig..
Men funderar på om jag ska åka in till Paris iallafall och bara hänga, ska nog fira lite födelsedag med några andra au pairer sen i paris när dom har slutat :) Det lutar åt det iallafall, om det inte blir fredag istället. Jobbar ju tidigt imorgon så är bättre att gå ut fredag ist, men som sagt vi får se vad det blir!

Måste bara berätta, flickan var så gullig idag. Hon kom in i mitt rum, så sjöng hon "jag må hon leva" på engelska, franska och så tror jag det var spanska med, haha så himla söt. och så dansade hon till och så fick jag typ tusen kramar, inte dåligt alls :D
Men nu så ska jag ta tag i mitt liv och bege mig in till paris tror jag :)
Au revoir!

Merci beaucoup :)



Une semaine en France

Nu har det gått en exakt en vecka sen jag kom hit !
Har gått sjuuuukt fort, fast känns samtidigt som om jag har varit här hur länge som helst :P
Idag fick jag sovmorgon, men åkte in till Paris rätt så tidigt med amanda och elly :)
Vi gick och kollade runt lite i affärer och kollade eiffeltornet för det var första gången elly var i paris, eller i europa överhuvudtaget :) Vi åt crepes ;) och drack slush. Mysigt !
Senare åkte jag hem för att hämta upp flickan, sen åkte jag hem till huset med barnen. Sen dess har typ varit kaos..
Jag sa till pojken att sluta störa sin syster när hon pratade i telefon, sen efter det har dom retat varandra hela dagen typ, eller bara busat. Så det har verkligen varit full rulle! Men nu har mamman kommit hem äntligen, så nu äre lugnt :)
Har fått ett kort från mormor och morfar också, det tackar vi för! Så kul :D
Okej, nu har jag inte mer att skriva x)

Amanda et Elly

Elly et moi


Första arbetsdagen

Idag på morgonen gick jag upp tidigt för att ta bussen till skolan med flickan. Gick bra, men sen när jag skulle hem så var det värre. Bussen som skulle ta mig hem bara körde förbi. Visste inte att man måste vinka!? för att den ska stanna, trodde det räckte med att man stod där och kollade på den. Men , nu vet jag. Sen gick inte nästa förrän om två timmar. Så var tvungen att ta tåget istället, och åka en himla omväg som tog cirka en timme.. menmen.
När jag väl var hemma så åkte jag till Maison Lafitte för att träffa Amanda, mycket trevligt :)
Vi tog en kaffe på ett café, servitören var dock väldigt otrevlig, gillar nog inte icke franska människor skulle jag tro. Så dit blir det nog inte fler ggr, haha. Men kaffet var gott iallafall :)
Efter det gick vi runt lite i maison lafitte, blåste väldigt. Lite synd.
Vi gick in i ett supermarché och köpte massa gott! Godis , chips och cola. Har inte ätit godis på så länge nu ju. Så vi satte oss på en bänk och snackade skit och fettade oss ;) hahah. Måste göras om!
Måste dock gömma godiset i mitt rum, så att inte några barn hittar det. :P
Senare på dagen var det jobb. Första jobbdagen !
Det gick bra, gjorde lasange till barnen och lite gurka, inte så svårt :) haha
Har haft lite kuddkrig med flickan, och så har vi läst. Mysigt :)
Imorgon har jag sovmorgon, men ska ändå upp tidigt för ska med martina in till paris igen.
Så får vi se vad som händer, kommer nog aldrig tröttna på att åka in dit ! haha
Nu ska jag, om jag orkar, se första avsnittet av ensam mamma söker. Är så glad att jag kan se det här ifrån :D haha
Ha det fint allihop!


Dimanche

Lugn söndag idag! Eller lugn och lugn.. lite iallafall :)
Började men att jag tog tåget hem från paris. Resan tog dock en och en halv timme istället för en halv eftersom jag inte är så bra på att hitta.. haha. Sen så tog jag en dusch, för att sedan bege mig till paris igen för picknick (som inte blev av) för det började regna. Men jag var iallafall där med martina, au pairen från österrike som bor i samma stad som mig :) Åt en crepes gjorde jag. Det är ju sååååå gott, blir nog flera! sen gick vi lite till notre dame och sådär. Mycket trevligt ! Imorgon är första riktiga jobbdagen, så jag är nervös! behöver nog inte vara det egentligen, men iallafall (a) haha.
Ska iallafall gå och lägga mig typ nu och ta igen all sömn jag missade inatt..
So Good Night ! :)



Hittade en häst som jag fick gosa med, LYCKLIG. Saknar pollen hemma :/

 

Martina! :)

 


PARIS

Nu har det hänt för mycket igen, och min kamera är helt full. Så vet inte riktigt vad jag ska skriva eller vilka bilder jag ska lägga ut.. haha. Igår var jag med Amanda och shoppade i Paris. Och självklart tog vi en massa kort, det blev inte så mycket shopping. Bara nagellack, nagelfil och en tröja. Måste spara på pengarna nu när jag är au pair (a) Det var mycket trevligt iallafall, men VÄLDIGT varmt. Helt sjukt, svettades konstant typ. Svalkade fötterna i en fontän (a) vet inte om det är tillåtet? tror inte det, men ingen som sa något. Vi är ju trots allt turister, nästan. :)
Senare mötte vi upp Ebba, en annan au pair, och vi bestämde oss för att ta ett glas vin någonstans, typ vid seine. MEN helt plötsligt, från ingenstans, kommer ösregn och åska så vi sprang in och satte oss på en bar. Sen kom det ytterligare två au pairer som hade med sig ost och vin, så vi satte oss på ett ställe och var riktigt franska! ;) Sen bestämde vi oss för att gå ut, och jag gillar verkligen ställena här i paris. Liiiiite bättre en kalmar ;) Det var riktigt kul, kommer definitivt göras om. Senare hängde jag med en annan tjej till en som bodde i paris, så vi fick sova i några timmar innan jag åkte hem till min familj igen! Men jag ÄLSKAR verkligen Paris. Och ja, man kan vara där i 20 timmar utan att bli trött! Pas de probleme, helt klart den bästa staden. Sååååå glad att jag åkte hit.
Alors, bilder :)








IKEA et Saint Germain

Idag var barnens första dag i skolan :) men bara två timmar, så nu vet jag hur jag ska hämta upp barnen och så.
Vi har varit på ett stort supermarket idag också på morgonen, så har äntligen köpt lite ansiktsvatten och så :)
Så nu behöver jag inte tvätta mig med vattnet längre. Skönt!

Vi har också varit på ikea, kollade bland all svensk mat. Blev så sjukt sugen på potatismos, köttbullar och lingon. OCh så klart gräddsåsen!
Men köpte lite choklad iaf, dom hade tyvärr inte svenska fiskar ni vet :P

Det är så himla varmt här, måste vara 30 grader. Svettas när man går i linne och shorts ! :o Niiiice
På kvällen så träffade jag en annan au pair fårn österrike som också bor i l'etang la ville.
Det var kul att träffa en annan au pair, har ju bara varit med familjen hela veckan.
Vi åkte in till saint germain som är en mysig stad väldigt nära letang la ville. Så satte vi oss på en restaurang/pub/cafe. Nån blandning :) Satt där och pratade lite, mycket trevligt !
Jag har ett litet problem dock, jag har liksom börjat blanda ihop språken,
Ibland slänger jag in svenska i engelskan, och ibland slänger jag in lite franska.
Och ibland lyckas jag kläcka ur mig meningar med alla tre språken i? vet inte hur jag lyckas.
men det där kanske försvinner? hoppas det.. haha.
Så mycket att berätta för det är så mycket nytt hela tiden. Men jobbigt att skriva så lämnar det här ! haha (a)
Åh, bara en sak till. Pappan i familjen kommer hem i natt, så jag får träffa honom första gången när han kommer om jag är vaken, eller får jag träffa honom imorgon :) spännande !
Men nu lite bilder.. VOILA:) :

Betyder typ " Prova Sveriges favoriträtt ikväll"






1 septembre

Idag har jag fått mitt kort till tåget, RER och bussarna ! Känns väldigt skönt, nu kan jag ta mig in till paris ;)
Hääärligt! Har dck inte varit där än, vi skulle åkt dit idag. men det blev ändrade planer, vi åkte till ett shoppingcenter istället, för pojken skulle ha nya skor :)
Jag trivs bara bättre och bättre för varje dag känns det som.
Idag har verkligen varit en bra dag, jag har pratat franska med barnen också ! HELA meningar, stolt! haha och dom förstår ! inte dåligt ;) det är lättare att prata med barnen tkr jag, man är liksom inte lika rädd för att det ska bli fel då, borde ju inte vara det annars heller eftersom att alla förstår att jag inte kan prata perfekt franska. Men det är lättare iallafall, tycker jag. Har lekt mycket med barnen idag, trivs med dom :D
Vi har också varit vid skolan la clef, i saint germain och kollat. Men jag funderar på att kolla skolor i paris också, behöver inte bestämma mig än på ett tag. dom flesta börjar slutet av september.
Imorgon ska vi till ett supermarket tror jag. Barnen ska gå till skolan också första dagen, så jag får se vart vi släpper av dom och så! Sen kanske jag ska träffa en annan au pair som bor i samma stad som mig, Annars blir det senare i helgen ;) På lördag ska jag iallafall till paris och shoppa med amanda är det tänkt :) Ser fram emot det !
Nu ska jag sova, har lite ont i huvudet.
au revoir, bonne nuit :)

Åh förresten, god nyhet!
Mamman berättade att flickan hade kommit och sagt att jag har blivit bättre på att förstå och prata franska, det värmer ;) haha

Flickan leker i mitt rum :) alltid har dom något för sig, haha.

RSS 2.0